جدیدترین مطالب بلاگ :::::::::::::::::::::::::::

 CPM در تبلیغات
پیش از هر چیز، بهتر است بگوییم که CPM اگرچه به معنای Cost per mile تعریف‌‌‌ می‌شود، اما بسیاری از...
بازاریابی داده‌ محور چیست؟
بازاریابی داده محور استراتژی استفاد‌ه از اطلاعات مشتری برای بهبود و هدف‌گذاری خرید و ارسال...
تست A/B چگونه کسب و کار شما ارتقا می دهد؟
همه ما در بسیاری از اوقات هنگام تصمیم‌گیری‌های بزرگ دچار سردرگمی شده و یا در دوراهی قرار می‌گیریم...
بازاریابی پارتیزانی
امروزه تقریبا تمام کسب و کار‌ها تمرکز بسیاری بر بهبود کارایی و اثر بخشی بازاریابی دارند. به همین...
رایانش ابری
رایانش ابری چیست و چه کاربردهایی دارد؟
نوشین خراسانی
22 ژانویه 2022

می‌توان گفت که رایانش ابری یک اصطلاح کلی برای تمام چیزهایی است که شامل ارائه خدمات میزبانی شده به وسیله اینترنت باشد. رایانش ابری ارائه خدمات کامپیوتری شامل سرورها، نرم‌افزار، ذخیره‌سازی، پایگاه داده، شبکه تجزیه ‌و ‌تحلیل و برقراری ارتباط از طریق اینترنت است تا نوآوری با سرعت بیشتر و با منابع منعطف‌تری به شما ارائه شود. در رایانش ابری شما عموماً تنها برای خدمات ابری که استفاده می‌کنید، هزینه‌ پرداخت می‌نمایید که این موضوع به کمتر شدن هزینه‌های عملیاتی کسب‌وکارتان کمک شایانی می‌کند. همچنین با استفاده از سیستم مبتنی بر ابر زیرساخت‌ها به صورت کارآمدتری استفاده شده و به دلیل مقیاس‌پذیری بیشتر، با توجه به تغییر نیازهای تجاری و سازمانی شما قابل تغییر خواهد بود.

با استفاده از این فناوری از طریق هر دستگاهی و تنها با یک ارتباط اینترنتی امن می‌توانید به اطلاعات ذخیره شده در cloud دسترسی پیدا نمایید. در رایانش ابری، میزبانی داده‌ها توسط یک فضای خارجی انجام می‌گردد و برای پردازش و مشاهده این اطلاعات به هارد فیزیکی قوی نیازی نیست. سیستم ابری cloud این امکان را به وجود می‌آورد که دسترسی به داده‌ها به سرعت صورت بپذیرد و در صورت اعمال هرگونه تغییر‌، ذخیره‌سازی در همان فضای ابری به صورت خودکار انجام شود، همچنین قابلیت اشتراک گذاری نیز وجود دراد.

 

تاریخچه

قدمت سرویس محاسبات ابری و رایانش ابری که امروزه ارائه می‌شود چندان زیاد نیست. در حقیقت در اوایل قرن ۲۱ به مرور این سرویس‌ها ابری توسعه پیدا کرده و توانستند پاسخ مناسبی به نیاز کاربران باشند. قدمت سرویس محاسبات ابری به حدود دهه ۶۰ باز می‌گردد، زمانی که غول پیکر بودن کامپیوترها و قیمت بسیار بالای آن‌ها مسبب شد که شرکت‌هایی که نیاز به این خدمات دارند قید خریدن این پردازنده‌های غول‌آسا را بزنند و خدمات ابری را اجاره نمایند. ایده طراحی این سرویس با ظهور کامپیوترهای خانگی و شخصی از اوج گرفتن باز ماند. پس از آن در آغاز قرن ۲۱ فضای ابری توانست به شکل جدیدی خودنمایی کند.

در سال ۲۰۰۲ آمازون خدمت خود را در زمینه رایانش ابری با عنوان Amazon web service ارائه نمود. امروزه نیز آمازون بزرگترین شرکت ارائه دهنده این خدمات در جهان محسوب می‌شود. با ورود بزرگان وب به این حوزه، دید عموم به این حوزه تغییر کرد.

 

مزایای رایانش ابری

تفاوت‌های اساسی بین رایانش ابری و روش‌های سنتی که کسب‌و‌کارها در حوزه IT خود استفاده می‌شود وجود دارد. مزایای این روش سبب می‌شود بسیاری از کسب‌و‌کارها به آن سمت متمایل شوند و سرویس‌های خود را در جهت استفاده از روش رایانش ابری ارتقا دهند. در ادامه برخی از مزایای رایانش ابری را معرفی خواهیم کرد.

رایانش ابری

کاهش هزینه

از مهم‌ترین مزایای این سرویس می‎توان به کاهش هزینه‌ها اشاره نمود که سبب می‌شود بسیاری از کسب‌و‌کارها جذب آن شوند. با استفاده از سیستم ابری، دیگر نیازی به خرید تجهیزات و سرورهای گران قیمت، تعبیه مکانی با سیستم خنک‌کننده مناسب، پرداخت هزینه‌های هنگفت برق و استخدام نیروهای IT متخصص برای نگهداری و پشتیبانی از تجهیزات نیست.

 

امنیت بالا

تعداد زیادی از ارائه دهندگان سرویس‌های ابری مجموعه‌ای از سیاست‌ها ، فن‌آوری‌ها و کنترل‌ها را ارائه می‌دهند که وضعیت امنیتی سیستم شما را تقویت نموده و از داده‌ها، برنامه‌ها و زیرساخت‌های شما در مقابل تهدیدات احتمالی محافظت می‌نماید.

 

افزایش سرعت

سرعت راه اندازی و نصب سرویس‌های ابری بالا است و در زمانی کوتاه و با کمتر از چند کلیک فعال می‌شود. به دلیل انعطاف بالای آن هم در صورت هرگونه تغییر در کسب‌و‌کار و نیازهای شما، افزایش و کاهش سرویس‌ها در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام می‌پذیرد.

 

قابلیت اطمینان

امکان بک‌آپ‌گیری و بازیابی اطلاعات توسط سرویس رایانش ابری باعث می‌شود یکی از مطمئن‌ترین روش‌های پردازش و ذخیره‌سازی اطلاعات محسوب شود.

 

مقیاس‌پذیری بالا

مقیاس‌پذیری سرویس‌های رایانش ابری افزایش و کاهش منابع را در هر زمانی برای کاربران ممکن می‌سازد. در واقع هر زمان به علت بازدید زیاد از سایت، به منابع بیشتری احتیاج شود، این سرویس به صورت خودکار پهنای باند را افزایش می‌دهد تا در پردازش مشکلی پیش بروز نکند.

 

عملکرد بالا

سرویس رایانش ابری در دیتاسنتری امن و بزرگ اجرا می‌شود و با ارائه آپدیت، به سرعت به‌روزرسانی می‌شود. این به‌روزرسانی باعث می‌شود تا سرویس شما با بهترین سرعت و عملکرد به کار خود ادامه دهد.

 

کاربرد‌های رایانش ابری

  • هوش نهفت‍ه
  • تحویل نرم افزار بر اساس تقاضا
  • تولید اپلیکیشن‌های بومی ابری
  • تست و ساخت اپلیکیشن‌های کاربردی
  • استریم صوت و ویدیو
  • ذخیره‌سازی، پشتیبان گیری و بازیابی داده‌ها
  • تجزیه و تحلیل داده‌ها
Rate this post
نوشین خراسانی

نوشین خراسانی

نوشین از اولین افرادی بود که به تیم ما ملحق شد. بعد از دریافت مدرکش در مقطع کارشناسی در رشته روانشناسی و کار در یک آژانس بازاریابی، متوجه علاقه زیادش به دیجیتال مارکتینگ شد. نوشین با تحقیق و یادگیری در زمینه مورد نیاز کسب و کار شما، براتون محتوا تخصصی تولید می‌کنه.

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *