انواع سیستم مدیریت محتوا سایت
به طور سیستم مدیریت محتوا از دو عنصر تشکیل شده است. برنامه کاربردی مدیریت محتوا (Control management applicant) یا CMA و برنامه تحویل محتوا (Control delivery applicant) یا CAD این دو عنصر هستند. عنصر CMA امکان ایجاد محتوا، ویرایش آن و حذف بخشی از محتوای سایت را میدهد. درصورتی که عنصر CAD این اطلاعات را گردآوری کرده و از آنها در جهت بهروزرسانی سایت استفاده میکند.
بهترین CMS کدام است؟
بدون شک سیستمهای مدیریت محتوا از قدرتمندترین ابزارها جهت توسعه وب در اینترنت هستند. به عنوان یک توسعه دهنده یا کسی که به دنبال توسعه کسب و کار خود درصدد طراحی وبسایت است، لازم است بتوانید بهترین CMS را برای خود انتخاب کنید. به طور کلی سیستمهای مدیریت محتوای زیادی در دنیا وجود دارند که معروفترین آنها عبارتند از:
- وردپرس
- جوملا
- دروپال
- Umbraco
- Concrete5
- Craft
- MotoCMS
- Vapid
شاید از خود بپرسید که بهترین CMS کدام است؟ بنابراین در ادامه به بررسی تعدادی از این سیستمها میپردازیم.
سیستم مدیریت محتوا وردپرس
سیستم مدیریت محتوا وردپرس یکی از موفقترین و معروفترین سیستمهایی است که به شما امکان میدهد بدون نیاز به هرگونه دانش برنامهنویسی، یک سایت داینامیک راهاندازی کنید. وردپرس با سادهترکردن کارها کمک میکند تا در کمترین زمان ممکن محتوای سایت خود را ویرایش یا بهروزرسانی کنید. همچنین وردپرس افزونههای متعددی دارد که کارها را برای شما از این هم آسانتر میکند.
وردپرس فارسی
یکی از ابزارهای بسیار کاربردی در این CMS یا سیستم مدیریت محتوا، وردپرس فارسی است. این یک فرصت بسیار مناسب برای افرادی است که به زبان انگلیسی تسلط زیادی ندارند و کار کردن با محیط انگلیسی سیستمهای دیگر برای آنها دشوار است.
قالب وردپرس
با استفاده از سیستم مدیریت محتوای وردپرس شما میتوانید صفحاتی به وبسایت خود اضافه کرده و یا منوها را کم و زیاد کنید. اما این به معنی ظاهری زیبا برای وبسایت شما نیست زیرا در این صورت پیش از انتخاب یک قالب، سایت شما از ظاهری کاملا ساده به صورت پیش فرض استفاده میکند. وردپرس علاوه بر آسان بودن عملکرد و کارایی مناسب، این امکان را به شما میدهد که از قالبهای آماده وردپرس استفاده کنید.
سیستم مدیریت محتوا جوملا
سیستمهای مختلفی برای مدیریت محتوای وبسایتها وجود دارد. سیستم مدیریت محتوای جوملا یکی از این سیستمها است که به صورت Open source فعالیت میکند. جوملا یک سیستم صدرصد رایگان است. اما برخی توسعهدهندگان، افزونهها و قالبهای طراحیشده برای این سیستم را به فروش میرسانند.
سیستم مدیریت محتوا دروپال
دروپال نرمافزاری است که میتوانید برای مدیریت و ساخت وبسایت استفاده کنید. سیستم مدیریت محتوا دروپال با پشتیبانی از زبان فارسی و رایگان بودن به شما کمک میکند یک وبسایت مناسب را راهاندازی کنید. اما لازم است بدانید که تنوع قالبها در این CMS نسبت به سیستمهای دیگر کمتر است بنابراین برای ساخت سایت متنوع و اختصاصی در این سیستم لازم است هزینه بیشتری کنید.
سیستم مدیریت محتوا Cushy CMS
این سیستم نیز همانند دیگر سیستمها امکان مدیریت و ویرایش محتوا را به وجود میآورد. سیستم مدیریت محتوا Cushy CMS تنها سیستمی است که میزبانی شده و در برگیرنده تعداد نامحدودی وبسایت، صفحات و ویرایشگرهاست. از معایب این CMS به هزینه قابل توجه آن هنگام به کارگیری نسخه غیر رایگان و پشتیبانی از طریق ایمیل میتوان اشاره کرد. در واقع این سیستم برای طراحی سایتهای بزرگ بسیار ابتدایی است.
سیستم مدیریت محتوا Concrete
این سیستم یکی از اسکریپتهای مدیریت محتوای قدرتمندی است که بر پایه PHP تهیه شده است. سیستم مدیریت محتوا Concrete یک اسکریپت منبع باز است که به راحتی قابل تغییر است. از قابلیتهای این CMS میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- قابلیت ایجاد صفحه برای کشیدن و رها کردن المانها
- قابلیت نصب فروشگاه
- چند زبانه بودن
- قابلیت طراحی ریسپانسیو
- امنیت بالا
- بهروزرسانی آسان
- دارای قابلیت RSS
- هستهی قدرتمند برای پشتیبانی از افزونهها
- ذخیره خودکار محتوا
سیستم مدیریت محتوا Umbraco
استفاده از این سیستم در سایتهای بزرگی مانند مایکروسافت، مکدونالد و مرسدسبنز نشان دهنده این است که با یک سیستم قابل اعتماد سروکار دارید. سیستم مدیریت محتوا Umbraco شما را ملزم به استفاده از عناصر زیادی در HTML نمیکند و اگر نمیخواهید از کدنویسی سفارشی استفاده کنید، این سیستم برای شما مناسب است.
سیستم مدیریت محتوا فارسی
این روزها یکی از اساسیترین تصمیمات برای هر توسعه دهنده یا طراح وب، انتخاب یک سیستم مدیریت محتوا مناسب است. علاوه بر محیط آسان، امکانات کافی و امنیت مورد نیاز، قابلیت پشتیبانی از زبان فارسی از مواردی است که در انتخاب یک CMS مناسب تاثیرگذار است. سیستم مدیریت محتوا فارسی زیادی وجود دارد و سیستمهایی مانند وردپرس و جوملا از زبان فارسی پشتیبانی میکنند. بنابراین شما میتوانید به راحتی از این سیستمها استفاده کنید و با خیال آسوده به فکر راهاندازی وبسایت خود باشید.
سیستم مدیریت محتوا اختصاصی
احتمالا شما نیز نام CMS یا سیستم مدیریت محتوا اختصاصی را شنیدهاید. CMS اختصاصی سیستمی آماده نیست و طبق سلایق شما تنظیم میشود. در این جا به تعدادی از مزایای این سیستم میپردازیم.
- سرعت بالا به دلیل طراحی سایت اختصاصی برای هر شرکت
- تمرکز بیشتر بر کاربران به علت نداشتن سیستم پیچیده
- در دسترس بودن تیم پشتیبانی
- امنیت بالا با کدنویسی جدید و متفاوت
0 Comments