جدیدترین مطالب بلاگ :::::::::::::::::::::::::::

 CPM در تبلیغات
پیش از هر چیز، بهتر است بگوییم که CPM اگرچه به معنای Cost per mile تعریف‌‌‌ می‌شود، اما بسیاری از...
بازاریابی داده‌ محور چیست؟
بازاریابی داده محور استراتژی استفاد‌ه از اطلاعات مشتری برای بهبود و هدف‌گذاری خرید و ارسال...
تست A/B چگونه کسب و کار شما ارتقا می دهد؟
همه ما در بسیاری از اوقات هنگام تصمیم‌گیری‌های بزرگ دچار سردرگمی شده و یا در دوراهی قرار می‌گیریم...
بازاریابی پارتیزانی
امروزه تقریبا تمام کسب و کار‌ها تمرکز بسیاری بر بهبود کارایی و اثر بخشی بازاریابی دارند. به همین...
CDN یا سرویس تحویل محتوا چیست؟
شبکه تحویل محتوا یا CDN چیست؟
شکیبا اجتهادی
27 دسامبر 2021

تا به حال به این فکر کرده‌اید که چگونه سرعت در برخی از وب سایت‌ها همیشه بالاو دسترسی به آن‌ها سریع است؟ یا احتمالا از خود پرسیده‌اید که شرکت‌هایی مانند گوگل، آمازون و … چگونه‌ می‌توانند بهترین تجربه کاربری را برای کاربران اینترنت رقم بزنند. آیا‌ می‌دانید شبکه تحویل محتوا یا CDN چیست؟ اگر پاسخ شما منفی است، در این مقاله با ما همراه باشید تا راز این موفقیت را برای شما آشکار کنیم. شرکت‌های بزرگ اینترنتی همانند گوگل در جهت کنترل ترافیک کاربران در سایت سرور‌های خود را در نقاط مختلف دنیا قرارمی‌دهند. این کار باعث‌ می‌شود تا فارغ از مکان جغرافیایی کاربران، دسترسی آن‌ها به خدمات آسان‌‌تر شود و با بالاترین سرعت ممکن از وب سایت‌ها استفاده کنند. بنابراین، بسیاری از سایت‌ها از CDN استفاده کنند.

 

CDN چیست؟

در پاسخ به این سوال که شبکه تحویل محتوا یا CDN چیست، می‌توان گفت این کلمه مخفف content delivery network به معنای شبکه تحویل محتوا است. همان‌طور که اشاره شد، در CDN سرور‌های سایت در نقاط مختلف جغرافیایی قرار گرفته و با توجه به فاصله بازدید کننده تا هر سرور، خواسته آنان از نزدیک‌‌ترین سرور پاسخ داده‌ می‌شود تا سایت با سرعت بسیار بالاتری لود شود.

 

شبکه تحویل محتوا یا CDN چه کاربردی دارد؟

طبق آمار به دست آمده، بیش از نیمی از کاربران اینترنت، سایتی که لود آن بیش از پنج ثانیه طول‌ می‌کشد را رها‌ می‌کنند! در این‌جا است که سرعت وب سایت نقش پر اهمیت خود را نشان داده و‌ می‌فهمیم که سرویس تحویل محتوا یا CDN چه کاربردی دارد. به کمک سرویس تولید محتوا ما‌ می‌توانیم با سرعت بالاتری به داده‌های مورد نیاز خود دسترسی داشته باشیم. این سرویس برای افزایش سرعت تحویل محتوا و پهنای باند در وب سایت‌هایی که ترافیک بالاتری دارند تاثیر به‌سزایی دارد. انواع مختلفی از CDN وجود دارد که‌ می‌توانند به صورت خصوصی در اختیار یک کشور یا شرکت خاص قرار گیرند. برای مثال چاینا کَش (China cache) در کشور چین این‌گونه است.

 

مزایا و معایب استفاده از CDN

اگرچه لزومی به استفاده همه سایت‌ها از CDN وجود ندارد، این سرویس برای وب سایت‌هایی با ترافیک بالا و کاربرانی که در سراسر جهان پراکنده شده‌اند، مزایای بسیاری دارد.

  • امکان استفاده از سرور‌های چندگانه
  • افزایش سرعت بارگذاری سایت برای کاربران
  • نصب و راه‌اندازی آسان
  • بهبود رابط کاربری
  • هزینه استفاده از این سرویس نسبت به مزایای آن کم است.
  • به دلیل load balancing و تقسیم ترافیک، پایداری سایت افزایش‌ می‌یابد.

 

فرآیند کار CDN چیست؟

برای جلوگیری از نارضایتی کاربران از کندبودن سرویس‌دهی، CDN‌ها محتوا را به آن‌ها نزدیک‌‌تر می‌کنند تا میزان تاخیر در لود را کاهش دهند. برای این کار لازم است که یک شبکه توزیع محتوا برای هر کاربر اختصاص بیابد که دارای یک سرور ذخیره محتوا و یک حافظه‌کش (Cache) نزدیک به خود باشد. از آن‌جا که داشتن Cache نزدیک به هر کاربری امکان‌پذیر نیست، این کش‌ها را در PoPs سازماندهی و در مناطق بزرگ جغرافیایی توزیع‌ می‌کنند.

پس از آن، CDN باید به نزدیک‌‌ترین POP هدایت شود که سرویس تحویل محتوا این کار را با فناوری به نام GeoIP انجام‌ می‌دهند. GeoIP همانند یک جدول جستجوی بزرگ است که آدرس IP را به مناطق جغرافیایی ترسیم‌ می‌کند. هنگامی که یک درخواست درحال پردازش است، شبکه تحویل محتوا جدول را ارجاع داده و کاربر را به نزدیک‌‌ترین سرور‌ها هدایت‌ می‌کند.

 

نحوه استفاده از CDN یا شبکه تحویل محتوا

نحوه استفاده از CDN چندان پیچیده نیست و‌ می‌توان برای وب سایت‌ها از آن استفاده کرد. یکی از راه‌های استفاده از این سرویس از طریق افزونه‌ها در وردپرس است. نصب CDN برای وب سایت‌هایی که سرویس دهندگان اینترنتی بزرگی نیستند بسیار آسان است. در اکثر مواقع‌ می‌توانید با نصب افزونه و پیش‌فرض تمام تنظیمات، شبکه تحویل محتوای سایت خود را در چند دقیقه راه‌اندازی کرد.

  • اولین قدم برای راه‌اندازی CDN به وب سایت، دسترسی به حساب کاربری ادمین در وردپرس است. پس از آن شما باید یک سرویس دهنده مناسب را پیدا کنید زیرا اگر سرویس موردنظر کیفیت مناسبی نداشته باشد، تاثیر چندانی بر سرعت سایت شما نخواهد گذاشت.
  • پس از انتخاب و خرید سرویس مناسب، با کمک گرفتن از افزونه‌های وردپرس مانند WP Super cache، به‌راحتی امکان استفاده از CDN فراهم‌ می‌شود. همچنین‌ می‌توانید برای داشتن تنظیمات حرفه‌ای‌‌تر از افزونه W3 Total cache استفاده کنید.
  • قدم آخر اتصال CDN به وردپرس است. این کار تا حد زیادی به ابزار مورد استفاده بستگی دارد. برای مثال Cloudflare به طور کامل راجع به این مسئله توضیح می‌دهد.

 

بهترین CDN‌های ایران و جهان کدام اند؟

بدون شک یکی از بهترین CDN‌های ایران و جهان کلود فلر است. در حقیقت Cloud flare به عنوان شبکه گسترده‌ای از سرور‌های جهان با هدف افزایش سرعت و کارایی سایت‌ها مشغول به کار است. کلود فلر دارای سیستم آنالیز ترافیک است  و با تشخیص و جلوگیری از جملات ربات‌ها، به تامین امنیت سایت‌ها کمک‌ می‌کند.cdn چیست

بجز کلود فلر که از مشهورترین به CDN‌ها است موارد دیگری وجود دارند که عبارتند از:

  • آمازون (Amazon cloud front)
  • Meta CDN
  • Stack path
  • Fastly
  • Microsoft Azure

 

CDN یا شبکه تحویل محتوا رایگان

اگرچه بسیاری از شرکت‌های سرویس دهنده CDN پولی هستند، برخی از آن‌ها خدمات خود را برای مدت زمانی محدود و یا با کاهش قابلیت‌های ممکن، رایگان‌ می‌کنند. شرکت Cloud flare یکی از معروف‌‌ترین کمپانی‌هایی است که این خدمات را به صورت رایگان نیز دراختیار کاربران قرار‌ می‌دهد. سرعت لود یک سایت تاثیر بسیاری بر بازدید آن‌ می‌گذارد. بنابراین اگر به دنبال افزایش بازدیدکنندگان خود هستید، بهتر است برای خرید یا استفاده از CDN یا سرویس تحویل محتوا اقدام کنید.

5/5 - (8 امتیاز)
شکیبا اجتهادی

شکیبا اجتهادی

دانش آموخته مهندسی معماری - کار خود را با تولید محتوا به زبان انگلیسی برای وب سایت های خارجی آغاز کرده و به تازگی وارد عرصه سئو و دیجیتال مارکتینگ شده است.

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *