بشر همیشه به دنبال راهی برای آسانی کارهای خود است و این مسئله در همه زمینهها اتفاق میافتد. در طراحی سایت نیز موارد مختلفی مانند افزونهها، سیستمهای مدیریت محتوا و APM ساخته شده است که به مدیریت وبسایت کمک میکنند. اجرای برنامه برای افزایش کیفیت کار و بهبود عملکرد بخشهای مختلف نیاز به یک مدیریت دارد. اگر نمیدانید APM چیست، در ادامه مقاله با ما همراه باشید. هنگام استفاده از وبسایتهای مختلف سرویسهای مختلفی اجرا میشوند که محاسبه چگونگی اجرا شدن هریک از آنها برای توسعه دهنده دشوار است. از این رو APM کمک میکند تا توسعه دهنده بتواند روند اجرا را به آسانی مدیریت کند.
APM چیست؟
APM مخفف Application Performance Managementبه معنای مدیریت عملکرد تجهیزات است که در بعضی موارد Application Performance Monitoring نیز گفته میشود. با این وجود این دو تفاوت زیادی با یکدیگر دارند. یکی از بخشهای مدیریت عملکرد برنامه، نظارت بر آن است. اما میتوان گفت APM به معنای مدیریت عملکرد برنامه در راستای در دسترس بودن و بهبود تجربه کاربران است. به کمک این ابزار توسعه دهنده میتواند تمرکز بیشتری بر منابع داشته باشد و همچنین یک تصویر واضح از روند اجرای برنامه به دست آورد.
APM چگونه کار میکند؟
پس اینکه پاسخ سوال APM چیست را متوجه شدیم، باید بدانیم چگونه کار میکند. یکی از کارهای مهم APM جمعآوری دادههای مربوط به عملکرد نرمافزار است که برای تشخیص مشکلات احتمالی تجزیه و تحلیل میشوند و اطلاعات مورد نیاز برای رفع مشکل را نیز ارائه میکند. ابزارهای APM از یک منوی کنترل کننده و یک داشبورد تشکیل شده است که با استفاده از معیارهای عملکردی بررسی میشوند، سپس با عملکرد مورد انتظار در حالت ایدهآل مقایسه میشوند. علاوه بر این، در صورت بروز مشکل، پیام هشدار را به سیستم ارسال میکند. به طور کلی نرمافزارهای مدیریت عملکرد به دو دسته تقسیم میشود:
- نظارت (Monitoring)
در این قسمت مجموعهای از عوامل در محیط برنامه و یا زیرساخت پشتیبانی مستقر شده است که با نمونه برداری از عملکرد برنامه، هر یک بار در دقیقه برنامه را محک میزنند. به این شکل است که عملکرد برنامه رصد میشود.
- مشاهدهپذیری ( Observability)
در این روش، به جای عوامل نظارتی دورهای از ابزارهای دقیق استفاده میشود تا دادهها را بدون توقف جمعآوری کنند، پس از آن از تکنیکهای یادگیری ماشینی برای ایجاد ارتباط و تجزیه و تحلیل دادهها در هنگام استفادهی کاربر از سیستم، استفاده میشود.
مزایای استفاده از سیستم مدیریت عملکرد تجهیزات
یکی از مهمترین مزایای استفاده از APM این است که شما میتوانید بخشهای موثر در عملکرد کلی برنامه را تشخیص دهید و همبستگی هر بخش با بخشهای دیگر را بیشتر کنید. از این طریق میتوانید در صورت به ایجاد هر گونه ایراد و مشکل در یک بخش، به سرعت آن را شناسایی و تعمیر کنید. علاوه بر این، محاسبه و نمایش زمان اجرای هر سرویس و میزان استفاده از آن از جمله فواید استفاده از APM است. این روش برای صاحبان کسب و کار و رهبران تجاری بسیار ارزشمند و مهم است؛ زیرا این افراد همواره میخواهند در جریان امور قرار بگیرند و بدانند که کدام بخشها برای کاربران نهایی پر کاربردتر است تا بتوانند بهبود و عیبیابی آن را در اولویت قرار دهند.
علاوه بر موارد بالا، مزایای دیگر استفاده از APM عبارتند از :
- داشتن داشبورد سفارشی
- گزارش نویسی برای تحلیل اطلاعات دورهای
- هزینه مقرون به صرفه و مقیاسپذیری
- اطلاع هشدارها
آینده APM
امروزه بسیاری از راههای نظارت بر شبکه دور از دسترس هستند و ممکن است در حالی که APM یک راه مناسب برای این کار است. این روزها ابزارهای مدیریت عملکردی توانستهاند از هوش مصنوعی در درجات مختلف استفاده کنند و حتی سیستم نظارتی را با آن ترکیب کرده تا تغییراتی که در مسیر تراکنشهای برنامه ایجاد میشود، به صورت خودکار شناسایی کنند. این ترکیب باعث میشود با بررسی علائم به مدیریت عملیاتهای فناوری اطلاعات بپردازند. آینده APM ترکیب مشاهده پذیری با هوش مصنوعی است که برای عملیات IT یا AIOps با هدف بهینهسازی زیرساخت است.
0 Comments